Marsden bungalow radical retrofit

Architectural drawings of Marsden retrofit project

Radical retrofit project of a 1980s 3-bedroom bungalow in the village of Marsden in West Yorkshire. The retrofit is a hybrid mix of masonry and timber frame construction and involves the addition of a timber frame extra floor to the bungalow’s cavity wall ground floor. 

 

 

Design and build project led by Green Building Company with planning architectural drawings provided by architect Derrie O’Sullivan. The clients were looking to increase the space in their family home, while aiming for good levels of energy efficiency.  Design constraints included the fact that the roof height could not be raised too high, to fit in with neighbouring buildings and not interrupt neighbours’ views.

Affiliations & Accreditations